Skip to main content

Het
nassau­kwartier

met recht de mooiste buurt van Alkmaar

Hier woon je niet, hier resideer je.
Rustig en groenrijk met nog veel chique,
karakteristieke en statige woningen.

Nassaukwartier

Authentiek en sfeervol

Een ware lust voor het oog

Vanuit hartje stad, wandel je op je gemak over de ­karakteristieke Kneppelbrug. Je passeert de ­indrukwekkende Sint-Josefkerk en komt ­vervolgens uit op de schitterende Nassaulaan. Hier overvalt je meteen het gevoel van weleer: de brede, statige laan straalt ruimte, rust en klasse uit. De voorname woningen aan weerskanten van de straat zijn werkelijk een lust voor het oog. Elke woning heeft zijn eigen karakter. De kenmerkende Jugendstil gevels vormen een gevarieerd en fraai palet in het straatbeeld. De vele klassieke ­erkers, de chique hardstenen trappen, de prachtige glas-in-lood ramen, ze zijn stuk voor stuk prachtig. Zo nu en dan valt je blik op een van de vele kenmerkende ornamenten en de klassieke kroonluchters in de verhoogde woonkamers.

Al wandelend over deze laan, genietend van de zon en het uitzicht, kom je al snel uit op het Nassauplein dat al net zo prachtig is. Je ruikt het verse groen van de bomen en de planten, groet de buurvrouw en stopt voor je woning, in een al net zo voornaam gebouw met die typische ­karakteristieke ­elementen. Je gaat je woning binnen en voelt je ­helemaal op je gemak. Dit is jouw stad, jouw buurt, jouw plek. De beste plek die je je kunt bedenken. Hier woon je niet, hier resideer je. Rustig en groenrijk met nog veel chique, karakteristieke en statige woningen. ­
Mooie panden die stammen uit de vroege 20e eeuw, toen deze wijk werd aangelegd. Een ruime opzet, met mooie, ­kenmerkende lange lanen. Sfeervol en ­gezellig. Hier voel je nog écht die behaaglijke ­ambiance van ­voorheen. De woningen van Nassau10 passen ­uitstekend binnen deze sfeer.

De bouw is in volle gang!

Bekijk het allerlaatste appartement

Bekijk bouwnummer 5